Sfinx Ekiden Gent 2018 - zaterdag 17 maart

Ekiden2

Sfinx is opnieuw hoofdsponsor van de "gezelligste Ekiden van Vlaanderen"

Reeds voor de 9e opeenvolgende editie staan onze teams op 17 maart terug aan de start van de www.sfinxekidengent.be , de aflossingsmarathon met teams van 6 personen waar teambuilding en sfeer voorgaan.

Er zullen zo'n 250 teams of 1500 lopers deelnemen op de locatie rond de Watersportbaan.  De Sfinx Ekiden Gent, het initiatief van Tim Rul,  steunt per deelnemer 1 euro aan To Walk Again, het fonds van Marc Herremans.

Ook al is de sportieve prestatie van ondergeschikt belang voor de meeste deelnemers, hebben we voor deze editie ook een team van 6 Belgische topatleten van Olympic Running Team een aanval op het Europees Record Ekiden. Om de scherpe tijd van 2.03.12 te breken moet alles meezitten: topconditie, weersomstandigheden en… sfeer. Voor dat laatste kunnen jullie zorgen. Daarom komt de Belgische top naar Gent. Ze weten dat er aan de Watersportbaan elk jaar een fantastische sfeer is. Die leuke sfeer geeft dat extra procentje dat het verschil maakt tussen wel of geen record.

Dit mogen meemaken is fantastisch. Wie kan er nu zeggen dat hij meeliep in een race waarin een Europees Record werd gelopen?

Het team bestaat uit Isaac Kimeli, Jeroen D’hoedt, Philip Cortvriendt, Simon Debognies, Thomas De Bock en Robin Hendrix.

 

Video's

Ouder nieuws